Vänner!

Sillen (Silhouetten) och jag är vänner igen! Åtminstone vänligt sinnade till varann. Jag har satt mig in i "hur man ställer in linjernas egenskaper" - vilket inte var som jag trodde det var!
Som kryddan på moset så gjorde jag ett runt kort med bigad rygg, och om man vill, ett hjärta att skära ut på framsidan. Jag ville inte, utan skar ut kortet samt en del blommor i stället. Så här blev det:

image137
Bakgrunden är stämplad med vattenstämpeldyna, löven är stämplade med Hängla-löv. Grattis kommer från Inkywings om jag inte missminner mig.

Mina egna motiv

Jag har roat mig med att göra en översikt över de stämplar jag själv har designat. Skrivit lite om detaljer och årtal. Så här ser framsidan ut - enkelt dekorerad

image135

Och insidan, ett exempel

image136

Kan vara kul att bläddra i på ålderns höst... Och för barnbarnen!

Sysslor

Man kan hinna med mycket under lediga dagar... Inte bara skapande, utan också annat nyttigt som att gå igenom lådor som legat på vinden i många år. Vilka flashbacks man får! I går fann jag några saknade prylar som äldste sonen har efterlyst, och så mina gamla uppsatsböcker. Vilken läsupplevelse det blev! Vad säger ni om dessa exempel:

Min gris
Min gris är snäll. Jag ger honom mat.En gång fick han ungar. De hade inte knorr på svansen som sin mamma.

Påsk
Påsk är det roligaste jag vet. För då får jag äta ägg. Äggen målar jag sen. Min påskkärring är fin.

Jag gick i första klass när jag skrev detta, kunde läsa och skriva tidigt. Till och med skrivstil... Men hur tänkte jag egentligen? Eller klarade jag av att äta ägg och måla dem sedan? Och det där med blommor och bin, det ska vi bara inte tala om... Inte var jag särskilt upplyst inte!

Klurigt...

Citerat från DN:

Ett rökeri med servering i Byxelkrok på norra Öland förstördes i en brand på lördagen. Det fanns gasflaskor i byggnaden, men de kunde tas ut innan de exploderade. Ingen människa skadades.

Det jag undrar över är - exploderade gasolflaskorna sedan? Hmmm...

Enstaka skurar

- över landskapet Ångermanland...  Perfekt väder för att stå i verkstan en stund! Resultatet blev några kort, ett visar jag här. Jag har som Agneta en del öljetter som ligger, jag "glömmer" bort dom! Några fick jag med den här gången. Och "Falskt linne" inspirerad av Eva, blev det också!

image134

Dagen i dag...

image133

Tissel, TASSel

Provade att alcoinka med hjälp av möbeltassar i går kväll. Köpte en rätt stor förpackning för bara 10 kr i vår lågprisbutik. Satte två tassar på verktyget och inkade loss. Jättebra! Inte behöver man filt! Jag hade så svårt att hitta rätt sorts filt när originalet tog slut, och detta blir mycket billigare. När jag provat med några liknande  färger, tog jag loss tassarna och satte dem i locket till en plastburk för att spara till nästa gång jag använder samma färger.

image132


Taggad...

image131   ...Av Agneta! Tack för superlativen, de värmde gott i hjärtat!
Jag taggar vidare, och vill lämna en till Louise för att hon har utvecklats så otroligt mycket på kort tid! Särskilt i scrapbookingen tycker jag... Hon är inte rädd att prova nytt, eller ge sig i kast med lite större utmaningar. En cool kvinna dessutom!
Nästa tag lämnar jag till Chruss, som är en ständig källa till glädje och inspiration. Förutom alla fyndiga ordvändningar och all kunskap om "allt", så är hon en konstnär med förmåga att variera sig.
Och en tag till - den får Theresa, Pysselgumman! Hon är en mästare på detaljer, har stor fantasi och delar med sig av sina skapelser bl.a. i tidningen Scrapbooking m.m.

Om någon av de jag taggat inte känner för att lämna vidare en tag, är det förstås helt ok!


En bra början på dagen...

Alldeles vindstilla, en orörd strand, kristallklart vatten. Underbart! Sedan blåste det upp, men vi sökte lä och har varit ute och njutit hela långa dagen.

image128

image129

image130

Papper!

Härliga papper, inköpta hos Helena i går! Tack för att du slet dig från fönsterputsningen, och för en trevlig pratstund! Det är så kul att ses irl...

image127

Å, så vackert!

Vi har hamnat på ett ställe där fagert är... Se bara så fint! Här ska vi vara några dagar, beroende på väder,vind  och håg.

image125
Bild tagen från husvagnsdörren!

image126
Från strandkanten...

Nog är det vackert i Sverige!

Knivigt!

Jag vill utfärda en varning för 10-kronorslådor! Alltså dom man är och rotar i för att göra fynd - små saker som man alls inte kan vara utan! Häromdagen stod jag på Coop och rotade i en sådan, och hade bara tur som inte skar mig på en laserslipad brödkniv! Inte bara en, utan två knivar fann jag i lådan, sedan rotade jag inte längre. Ryser vid tanken på vad som kunde ha hänt. Hur är man funtad när man lägger ned knivar i en sådan låda? Man kan ju ändå inte stå där och passa tills någon verkligen gör illa sig... För det är väl det som är meningen? Kanske räcker det att man får läsa det i lokaltidningen. Sorgligt.

I kassan blev de väldigt förskräckta, och det blev en omedelbar tömning av lådan. Även i fortsättningen kommer jag att titta och leta i sådana lådor, men väldigt försiktigt!

image123

Kniven på bilden har inget samband
med ovan beskrivna händelse!


Ett kort till Hugo, 6 veckor

Här ett kort jag gjorde i dag, till Hugo - en liten släkting! Det var han som jag trodde skulle bli en flicka förut... 
H som i Hugo!

image121

I Söderhamn

Sista övernattningen innan hemkomsten - citycamping i Söderhamn. Vaknade på morgonen med denna utsikt! Snudd på att man tror man är i en båt...

image119

Och sedan måste jag ju visa så otroligt vackert fiskebåten speglar sig i vattnet...


Mitt i smeten...

"Polisen befarar att ett mc-krig ska bryta ut mellan Bandidos och Outlaws, rapporterar SR Ekot"
Just det... Och i dag när vi var på parkeringen på Ikea i Valbo så kom ett antal mc-poliser, några polisbilar med folk i skottsäkra västar, samt en helikopter - och även ett helt stort gäng mc-folk... Det stod Outlaws på ryggen! Både norska och svenska medlemmar. Många.
Vi skulle tanka, och det skulle även dom! Varför fotade jag inte? Ett jättegäng på mc, stora grabbar. Och så vi, ett strävsamt par med husvagn baketter bilen! Vi köade, tankade och körde därifrån. Så var det med det, och vi tyckte de såg rätt snälla ut. Men skenet bedrar sägs det, och vi får väl höra vart det bär hän!

Lek med foto

En hektisk vecka med rara barnbarn... Ingen tid för uppdatering av blogg! Men här kommer några varianter av samma tema - en skogssnigel som vi mötte...

     

Hört på en rastplats

En mamma och pappa ringer sitt barn i yngre skolåldern.

Barnet frågar:

-Vart ska ni nu?

-Till Sveg

- Va?

- Det heter SVEG!

- Las Vegas?

- Det ligger ju i ett annat land!

- Ja, på andra sidan jordklotet?

-Ja, och dit ska vi ju inte.

Sedan följer en kort konversation som följer upp resmålet kontra Las Vegas, man kan bara hoppas att de också hörde sig för hur läget var hemma och sa puss och hej...


Vem står i fönstret?

I dag på väg till Falun stannade vi till vid Tidstrands gamla fabrik i Sågmyra. Den gamla direktörsbostaden är vacker, och renoveras omsänder av Sågmyra Hembygdsförening. Här ett foto:

image113

- Men vem står i fönstret på andra våningen, till höger om burspråket? Spökar det?
Jag förstorade bilden och så här ser den ut:

image114

En kvällspromenad...

Vi skulle ut och gå, runt kvarteret eller så. Söndag kväll, efter mässan. Men så hamnade vi på cirkusplatsen i Leksand, där Cirkus Maximum stod och där föreställningen snart skulle sluta. Vi såg hur man redan började förbereda för uppbrott, och stod kvar för att titta hur de jobbade. Gick runt lite och såg på djuren, hästar - kameler - dromedarer - elefanter. När föreställningen var slut, tog det inte lång stund innan man börjat riva tältet. Efter mindre än en timme var hela tältet nedpackat! Ett otroligt lagarbete i ett snabbt tempo, vi var verkligen imponerade! Sedan bar det iväg till Borlänge, och i morgon, tisdag, är de i Falun. Där är också vi just nu, och eftersom vi är på Lugnets camping och cirkusen ska vara i närheten, så är det frestande att gå dit och se på när man reser tältet också!

image115

Edit: Vi var där! Men såg bara början av arbetet med att resa tältet... Egen bild, med länk till Cirkusens hemsida.