Tack!

Tack för alla goda tankar och varma kramar! De värmer, och jag behöver dom!
Tack snälla Louise för det här fina kortet som kom i dag. Så vackert...
Kram till er alla!

73758-53

Länge sen senaste inlägget, men...

...det har varit helt omöjligt att skriva något som inte kändes alldeles platt och underligt. Min mamma dog för snart två veckor sedan, och det är mycket som händer inuti en och omkring en när en förälder inte längre finns i livet. Nu är jag trött och sliten, vet att allting blir bra med tiden och att det lugnar ner sig, men just nu är det lite väl "mycket". Men lite lite har jag scrappat, och det är som vanligt balsam för själen att kunna skapa. Jag hoppas på fler stunder i verkstan framöver och att gnistan ska komma tillbaka!
För er som ibland hälsar på här, ville jag i alla fall lämna ett avtryck i min egen blogg! På återhörande...

Tagen!

Ja, helt tagen blev jag av att bli tagen av Gunvor...  Så här är det:

REGLER:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Mina konstigheter:

1. Första och största egendomligheten med mig, är att jag inte tycker jag har några underligheter! Men vid närmare eftertanke som kommer där en sak, och en sak till - och sen blir det svårt att sluta komma på dom!

2. Mycket underligt är, att jag inte någon gång (med få undantag) kan låta bli att vara med i en utmaning... Jag får inspiration tvärt, eller så känner jag att jag går igång och vill prestera efter de givna "reglerna" för utmaningen.

3. Jag har en otrolig förmåga att förlägga saker. Och städar, får fint, men sen hittar jag inte allt jag har städat undan... Jag letar och letar, och rätt snart kommer så anklagelserna mot maken att det nog är han som stuvat undan det som jag inte hittar! Förr eller senare brukar sakerna komma tillrätta, men jag har sällan något minne av att jag lagt det just där jag hittar det...

4. När jag simmar på det djupa i en bassäng, så läser jag ett sockerkaksrecept tyst för mig själv. Räknar upp ingredienser och vispar ihop kakan, sätter den i ugnen. Men för varje gång jag är där jag bottnar, så gör jag ett uppehåll för att ha kvar till nästa vända på det djupa... Helknäppt!

5. Jag äter inte kött i bit, filé, karré etc. Men jag äter köttfärs och korv! Annat kött äcklar mig numera. Och jag vet inte varför...

6. När maken och jag är och shoppar går jag gärna med honom till Biltema och Clas Ohlsson, Siba och Elgiganten. Det är sällan jag går i klädaffärer. Mycket konstigt tycker de flesta av mina väninnor, och jag tycker också det när det går upp för mig hur lite jag har att välja på i garderoben... Alltså varje gång jag måste klä mig lite "bättre".

Listan på utmanade bloggare kommer här:

Netha, Lenalandis, Karink Agneta - och länkarna får jag inte till just nu!

Listor...

Jag läste i ICA-kuriren om att planera sin tid. Anvisningar om hur man bäst använder sin agenda, och får tiden att räcka till? Lite överkurs för mig, men bredvid anvisningarna fanns en kolumn med ett avslappnande kåseri om hur författaren gjorde för att komma ihåg vad hon ska göra. Här kände jag igen mig!
Listor. Svaret är listor. Sjukt eller tryggt, spelar ingen roll! Det funkar för mig! Varje söndag gör jag en lista på veckans dagar, och skriver upp i punkter vad jag ska hinna med. Ingen stress om jag inte får måndagens punkter avklarade. Man bara skriver in det på tisdag! För varje kväll stämmer jag ju av, och det jag inte gjort i dag gör jag i morgon - eller i övermorgon!Men visst är det ett stöd för minnet, och nog är det för underbart att få stryka punkt för punkt. En tillfredsställande känsla!


 

Och vad man ska äta i veckan? Jättebra att lista! På det viset gör man mer effektiva inköp = spar pengar. Och matlagningen går snabbare. Sen kan man ju fundera över om detta är brist på trygghet, eller brist på nåt annat, detta att man myser över sina listor? Strunt samma, jag trivs med dom och det funkar bra! Sen att jag glömmer en del ändå, det beror nog på annat!