Skillnaden mellan barn och vuxna

Skillnaden mellan små barn och vuxna är stor - om man ser till erfarenhet, storlek, ålder, lust, spontanitet och mycket mer. En viktig skillnad är, att små barn fäller sina kommentarer på ett sätt som aldrig är medvetet sårande. Vi vuxna kan ha undermeningar och sarkasmer finurligt inbyggda i våra kommentarer och åsikter, vi vill gärna få en knorr på vårt tyckande på det viset. Och lyckas nåla upp knorren i hjärtat på våra kollegor, vänner, familj - och där sitter den. Den kan bli mindre men på nolltid blåsa upp sig igen, har ni varit med om det? Behövs bara något som påminner om tillfället när man fick knorren så sväller den och sitter där igen.

I går satt jag vid matbordet med sex små barn, och vi hade ätit färdigt. Nu fick man önska en frukt, och när alla hade fått sin fanns det ett väldigt litet päron kvar. Då säger en flicka till mig: nu får du ett litet päron, men det gör inget, för du har ätit så mycket! Hennes tonfall var övertygande och klingade varmt och vänligt. Vad hände i mig? image255Jag formligen sträckte på mig, och kände mig duktig som ätit så mycket! Och tacksam för att jag skulle bli mätt ändå med bara ett litet päron som avslutning på lunchen...

Hur tror ni det hade blivit om en vuxen hade fällt en liknande kommentar? Hur hade andemeningen varit och hur hade tonfallet klingat?

Nog är det underbart med spontana, ärliga barn, som gör att man får känna sig glad - på flera sätt!

Test

Efter ett seriöst (?) test har jag fått konstaterat att jag är
53% gay! Inte så mycket åt ena eller andra hållet alltså, rätt vanlig!
Prova du också... 
Gayometer

Vill man vara fin får man lida pin...

Här följer en sedelärande historia. Inte underhållande, inte sarkastisk, inte sorglig. Bara rakt upp och ned sedelärande. Passar bra inför kommande säsong med stark vårsol och tunt ozonskikt.

I går var jag till hudläkaren, som undersökte mig noggrannt och kom fram till att det finns fem fläckar i mitt ansikte som är "förändringar" och som måste behandlas. Det handlar alltså inte om malignt melanom, men om det inte behandlas kan det utvecklas till det. Det här har jag varit med om några gånger tidigare, och det är så att har man en gång fått så här så återkommer det. På kroppen fanns 4-5 fläckar av annat slag, snäppet "värre", som ska behandlas på annat sätt i höst. Men ansiktet måste jag behandla innan sommaren, finns inget att resonera om.

Det går till så, att man får en cellgiftsalva som stryks på morgon och kväll i tre veckor. Rätt snart blir det öppna sår som inte ser så trevliga ut, och sedan sårskorpor som så småningom läker ut och faller av. Efteråt har man en röd fläck som med tiden bleknar. Och det är bara att gilla läget, för det hela syftar ju till att läget ska bli bättre! Men - man ser inte grann ut kan jag lova. Här ett smakprov på hur det kan se ut. Ändå är det inte värsta läget - här är det fint läkt och ingen skorpa. Men ilsket röda fläckar. Under läkningen får man vara noga med hygienen så att inga infektioner uppstår.
image254

Jag tycker inte synd om mig själv, det här är priset jag får betala för mitt slarv med solskyddsmedel. Jag har älskat solen och inte blivit bränd utan brun, men ändå... Mycket friluftsliv, segling, fjällturer och inget solskydd - det går inte ihop! Det jag nu kommer att missa med sår i ansiktet är bl a en djuprengörande ansiktsbehandling med massage på Centralbadet, mitt härliga varmbad en gång i veckan, många kramar (förståeligt!). Det jag inte missar är en kongressmiddag, men antagligen kommer jag inte att känna mig särskilt fin när jag tagit på mig mina fina kläder...

Jag vill påminna dig som läser om att det inte alls är självklart att just du klarar dig! Gör som jag har gjort i flera år nu, men många år för sent, använd solskydd med hög faktor och håll dig i skuggan! Du får fin färg ändå.
Priset för slarv kan bli mycket mycket högre än det jag får betala.

Mer hybris...

Jag gläds och jag är tacksam över de nya stämpelmotiven av egen design som Lisa har producerat! Det är en så speciell känsla när man första gången monterar en stämpel och använder den - även om man känner motivet utan och innan! Det är lite högtidligt...

Tänkte berätta lite om de olika motiven. Jag börjar med Triss - barnatrion. Föreställer våra tre barnbarn, och är favoritmotivet! Amanda, Niclas och Filip är också nöjda över att ha blivit en stämpel! Eftersom de tre inte står tätt intill så kan man använda vart och ett barn till motiv om man vill.


Nästa motiv är från ett foto med min svärmor Majas släkt, det är hon som 4-åring som sitter i knät på sin pappa, postiljonen Frans Törnqvist. Maja fyller snart 90 år, vi har firat henne tidigare och hon blev glad över kortet med "släktstämpeln".


Postdamen är en okänd kvinna från ett gammalt ateljéfoto som min svärmor hade. Jag gjorde ett collage av henne, några blommor, lite text och ett frimärke.


Paret vid bilen är mina föräldrar när de var nyförlovade och ute på en bilresa. Jag vet inte var de befann sig när fotot togs. De är unga och lyckliga, och tyckte om att vara ute och åka och uppleva saker tillsammans.


Niclas är en glad kille, och det kändes helt rätt att skriva den texten till motivet...


Pianot är fotograferat hos vår granne och övriga collageelement är mina förutom handen, en fri bild.


Tapetrosorna, bakgrunden, kommer från en hälsingegård. En fantastiskt vacker originaltapet. Jag blev glad över att fotot lämpade sig till att bli en stämpel. Här kan du se både originalet och motivet!
    

Trumsetet rår grannens pojke, 11 år, om. Han är glad och stolt över att det har blivit ett stämpelmotiv! Han gillar att stämpla och skapa, så jag kan tänka mig att han vill ha den här stämpeln själv...


Klarinetten är makens - han spelade en hel del i ungdomens dar... Nu ligger den mest i sin låda, men fick komma fram och fotograferas! Och så här blev motivet...


Det här motivet passar både till kort och scrap, det finns i två storlekar. Jag har redan använt det en hel del och tyckt att det är användbart.


Lisa skickade fotona till mig och jag omsatte det till en stämpel. Så helt eget motiv är det inte, men "iordningställda" av mig.
    

Jag hoppas det är många som kommer att vilja ha flera av motiven i sin samling!
Du hittar dem hos Inkywings motivstämplar!

Blä!

Jag är ingen pedant, men jag är noga med bad/toa/kök. Dammråttorna kilar omkring ibland, det gör inte så mycket. Just i fästet mellan kran och tvättställ - har ni kikat där? Ingen supertrasa har rått på eländet, ingen badrumsspray med otroliga egenskaper har fått det att försvinna - det där bruna.
I dag köpte jag en liten ångtvätt, modell mindre. Provade på just såna ställen och ångrade att jag inte fotade före och efter i köket! På gästtoaletten däremot fotade jag, och skillnaden är stor. Jag är klart nöjd med resultatet och med apparaten. Titta på bilderna, och tänk då att jag inte varit noggrann heller utan ville bara snabbt prova!

image237            image240

FÖRE                                                          EFTER

Inspiration!

Inspirerad av Tim H här http://www.timholtz.typepad.com/ gjorde jag också en tag! Man tager vad man haver, och jag har väl inte samma resurser som den gode TH! Men den var rolig att göra...
För att fira bloggens ansiktslyftning lottar jag ut tagen, du som vill ha den tar en lott genom att lämna en kommentar. Onsdag kväll slumpar jag fram en vinnare!
EDIT onsdag: Jaana - du vann! Maila mig din adress! Ta det via Stämpelsnack...

image234Infällt den lilla tagen från andra sidan!

I väntan på en pizza

Fredag kväll, orkar inte laga mat. Blir något kulinariskt i morgon i stället. Väntar på en pizza, från ett ställe som vi inte provat förut - som utlovar stans största och dessutom godaste! Så visst blir det kulinariskt ändå! Och vi som alltid tar en Cappriciosa, tar nu en Alexandra! Vi vågar oss utanför ramarna...
Det är en timme och tio minuter sedan vi beställde, och nu ringer de och säger att snart kommer de... Hemkörning fler gånger? Näää...
I övrigt så är det lika skönt som vanligt med fredag, och snäppet bättre ändå. Har haft lönesamtal med chefen i dag, och skattat mig själv på skalan 1 till 5. Och kan man tro, jag tyckte mig ha femmor överlag! Det kan man kalla hybris. Ända till chefen påstod sig tycka likadant, då kändes det väldigt självklart! Vad det resulterar i för lönepåslag får vi vänta med att se... I påsen finns ju inte många pengar.

Och våren, den våren. Låter vänta på sig, men jag har ändå vädrat, tvättat och hängt undan några av de varmaste plaggen. Råkallt ute. Vi får nöja oss med en bild på fjolårets pärlhyacint här på bloggen: