Fågel

En konstig vinter - men ändå väntar fåglarna på att bli matade! Glöm dem inte!

image226

Kreativknapp

Karin vill utmana till ett kreativt år och önskar också knappar att lägga ut i sin blogg. Här är en knapp till dig, Karin!

image225

Is - utomhus

Då är vi där igen - is och ingen snö. Så här vackert kan det dock vara! Lägg märke till likheten med tidigare bild på glasen!

image224

Association

Fotot associerar till vatten, bubblor i frusen pöl... För pölar som krakelerar när man går på dem har vi haft mycket av den senste tiden. Bara några sorgliga rester kvar av snön som låg vit för en vecka sedan! Men - vi ser solen i dag! Måste ut!

image223


Award igen

Tack återigen för en You made my day-award! Nu gör jag inget åt denna, jag hänvisar till det jag skrev nedan! Självklart burrar man upp sig varje gång man får höra att det man gör kan inspirera andra. Men jag vill som sagt låta ljuset falla över så många - inga nämnda och inga glömda! Fortsätt skapa, fortsätt vara inspirationskällor!

Ännu en utmaning!

Hörru Chruss... Men ok då, jag antar utmaningen! Detta gäller:
Länka till den som utmanat dig.
Berätta sju sanningar om dig själv.
Utmana sju stycken i slutet av ditt inlägg.
Lämna ett meddelande till den du utmanat

  1. Jag är precis den jag utger mig för att vara
  2. jag är lyckligt lottad i livet
  3. Jag är bra på mitt jobb
  4. Jag har fantasi och är kreativ
  5. Jag älskar mina barnbarn men blir väldigt trött av att umgås med dem i en vecka
  6. jag är gift med samma karl sedan 1969 (var du född då, ens?) och vill fortsätta med det!
  7. jag köper alldeles för sällan kläder... och är alltid lika förvånad att jag inte har nåt att sätta på mig.

Kan tänkas se ut som om jag är väldigt egotrippad, men nu är det så att jag har haft en väldigt trevlig vecka med många sköna inslag, och jag är helt säker på min sak - allt detta stämmer! Tror ni inte på det ändå, så protestera! Tja - då är det bara resten kvar - utmana sju personer. Här är dom:
Sara
Anna
Ingrid
Eva
Lena
Linda
Maria


En förlovningspresent

I början av 1900-talet förlovade sig Sara och Olof. Sara arbetade då på Café National i Umeå, och Olof var trägen fikagäst där. Han uppvaktade henne, de möttes och lärde känna varandra. Till slut blev det förlovning, och i present fick hon en vacker glasskål med silverlock, som hon hade kär livet igenom. Jag tyckte alltid att den var bland det finaste jag sett, när jag var liten. Det tycker jag fortfarande, och jag är så glad att jag nu har den hos mig!

image222

En gång fick jag den två gånger...

Awarden, alltså! Tack rara Agneta! Nu vill jag gärna säga som så, att det är många många fler än de som jag noterat förut, som inspirerar mig! Beroende på dagsformen. Min, alltså. Jag räknar inte upp fler, utan säger bara att ni är många där ute som ger mig mycket av nytänkande och idéer. Jag är glad att ni finns! Och jag hoppas att jag kan inspirera er också med mina bilder, stämplar och kort. Gjorda med glädje och skaparlust!

Award - you made my day!

Ja, Chruss "made my day" med en award:
image221 Tack så mycket!

Det är meningen att jag ska vidarebefordra till tio andra som inspirerar mig med sitt skapande - eller förstås andra bloggar som jag gillar att gå in och kika på ofta! Så här skriver man om awarden:
"Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times."

Och de tio nominerade är:
Sussilull
Netha
Joanne
Badanka
Blomsterverkstad
En liten tant
Karins kreativa sida
VeronikaP
Moderskeppet
Tim Holtz

I onämnd ordning! Nu tänkte jag inte direkt ränna efter Tim H eller dom på Moderskeppet och berätta om denna utmärkelse - de vill nog inte vidarebefordra! Men ni andra får en blänkare! Jag länkade till resp blogg, men det sk-t sig och ville inte fungera ok - så jag tog bort några i stället för att krångla med det...

Ett bär!

Visste du att apelsinen är ett bär? Jo - det är säkert! Jag har flera rätt stora bär på ett fat i köket... Och här har man i alla tider trott att man ätit en citrusfrukt när man njutit en apelsin!
"Nordens apelsin" - något helt annat. Vet du utan att googla?
Något foto på "nordens apelsin" har jag inte, men däremot en vanlig:

image220

Pannacotta!

Å... så gott! Gjorde en pannacotta i går med kaffesmak. En av de bättre efterrätterna - man kan förbereda i god tid och man kan variera den i olika smaker. Eller kombinera olika smaker genom att göra en randig variant, man låter de olika lagren stelna innan nästa hälls på. Receptet? Visst! Så här gjorde jag:

Pannacotta (4-5 personer)

3 blad gelatin (eller pulver, motsvarande mängd)
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1½ dl matyoghurt
4 msk vatten + 1 struken matsked pulverkaffe
(4 msk outspädd flädersaft är en annan höjdare...)

Smält gelatinet, eller låt pulvret svälla i vatten. Koka upp grädden. Rör ned gelatinet i grädden. Tillsätt sockret och matyoughurten, samt smaksättningen.
Häll upp blandningen i vattensköljda koppar. Jag brukar använda Ikeas ljuskoppar! Lätt sedan att hälla ut på en fin assiett. Den här gången valde jag att använda efterrättsskålar.
Hjärtat klippte jag ut ur ett papper och använde papperet som schablon, siktade kakao över det. En bit Noblesse blev pricken över i!

image218

Projektet

Här kommer en bild på projektet jag skulle använda bilden nedan till... En tavla, inspirerad från en bild i Somerset Memories.

image217

Gott nytt år!

Ett gott år önskar jag er alla! Vilka sköna helgdagar det har varit, nu ska man väl orka arbeta i tre dagar?!
I dag har jag gottat mig vid datorn, jhar obbat med en bild. Den ska vara i ett projekt jag håller på med, återkommer för att visa senare! Nu visar jag "före och efter" så länge. Bilden är manipulerad i Photoshop CS2.