Och hösten närmar sig obevekligt...

Efter en lång och varm indiansommar börjar hösten närma sig. Det är både skönt - för vem vill ha evig sommar i Norrland? - och vemodigt. Snart är det jul. För det går ju så fort, och vi har blivit lite lurade nu när sommaren blev längre än vanligt!
Jag har varit på promenad med min kamera, och hittat höstfärger, men inte i den omfattning det brukar vara den här tiden på året. Men titta och njut!


Fejkat...

Tänk vad man kan göra nuförti´n! T. ex. konstgjorda vindruvor, som kan ligga där på fruktfatet i all evighet och se fina ut. Bäst att hålla små barnfingrar borta från dem och se till att ha äkta vara hemma!
73758-7

Fick ett mail med sanningar...

Sanningar om livet efter 35

Kvinnor över 50 får inga bebisar; därför att de skulle lägga dem någonstans och glömma bort var.

Ett av livets mysterier är hur en 2 kilos låda med godis, kan göra att en kvinna går upp 5 kg i vikt?

Min hjärna inte bara vandrar iväg ibland - ibland lämnar den mig totalt.

Det bästa sättet att glömma dina problem är att gå i för trånga skor.

Det bästa med att leva i en liten stad är: när du inte vet vad du gör så vet nån annan det.

Ju äldre du blir, desto svårare är det att minska i vikt - därför då har din kropp och ditt fett blivit verkligt goda vänner.

Just när jag vant mig vid gårdagen, så kommer idag.

Ibland tror jag att jag förstår allt - sen återfår jag min medvetslöshet.

Jag gav upp jogging när mina tights gneds samman och satte eld på mina strumpbyxor.

Konstigt! Du hänger in någonting i din garderob för ett tag, sedan krymper det 2 storlekar!

Smala människor irriterar mig! Speciellt när de säger saker som: "Du vet, ibland glömmer jag äta.”
Numera så kan jag glömma min adress, mammas mellannamn och mina nycklar. Men jag glömmer aldrig att äta. Man måste vara speciell för att glömma äta!

Problemet en del kvinnor har - de blir helt upprörda av någonting och sen så går de och gifter sej med honom.

Jag läste den där artikeln som sa att typiska stressymptom är: Äter för mycket ... impulsköp ... kör bil alldeles för fort.
SKOJAR DOM? – det här är mina tankar om en helt perfekt dag!

Trädgårdsarbete

Nu börjar det vara dags att klippa ner och snygga till i trädgården. Ännu är det växter som blommar, men några har gjort sitt och ser torra och risiga ut. Men rosorna blommar och doftar!

Vit ros

Jag önskar mig en docka!

Tänk att man som vuxen kan bli så till sig över en go´ nalle eller en rar docka! Någonstans inom sig är man fortfarande barn, så är det nog. Jag har ett antal nallar hemma, samlar inte, men de har liksom bett om att få följa med mig hem…

Nu har jag hittat dockor som är så otroligt fina, och en av dom vill också komma hem till oss… Bli adopterad! Han heter Emil, och är en i kollektionen som heter Rubens barn. Där finns också en liten Anna, som tycker det vore trist om inte hon också fick komma.

 

Man kan kanske skylla på barnbarnen?


Vilken dag!

Efter en lång natts god sömn, och en stadig frukost, bar det iväg på promenad. En fin dag igen, med sol och värme. Sen några timmars bad i upplevelsebadet, ännu trevligare eftersom vi bara var fyra personer i denna stora anläggning! Simning varvat med varm bubbelpool. Efter detta, grädden på moset! En timmes härlig massage med varma täljstenar! Ååååh...
Nu är vi ordentligt mätta efter god middag på byn. Solen ligger kvar på balkongen, och det är bara att konstatera att dagen har varit fantastisk!

I Åre!

Vilken fantastisk utsikt vi har från balkongen! Vacker i både sol och regn, som vi har fått uppleva. Här växlar det fort... Och så trivsamt vi har haft det, med nostalgipromenad och tur upp till Tott där jag en gång jobbade och bodde. Låter som om det var 100 år sen när jag skriver så! Mycket har förändrats, här byggs det i varje hörn verkar det som.

Här finns inte så många butiker, men ett antal present- och inredningsbutiker samt affärer med märkeskläder, på så liten yta... Jag har varit inne och gjort affärer på Åre hemslöjd. På hemvägen ska vi besöka Åre chokladfabrik, antar att det blir affärer gjorda där med...?!

Se här så fint här är! Jag gjorde en panoramabild, tyvärr var det moln som färdades och då är det svårt att få bilden jämn.
73758-5

Hon for till Åre...

- och träffa´ sin amore! Så stod det i ett telegram vi fick på bröllopet för ett antal år sedan...

Där möttes vi alltså, på järnvägsstationen i Åre! Och nu ska vi dit igen, för några dagar. Nostalgiskt - ja. Romantiskt -nja. Kul i alla fall att se sig omkring i ett för oss helt nytt Åre! För jag antar att det blåst många förändringsvindar sedan vi var där.
Ännu inga sprakande höstfärger där heller, men säkert fint ändå.

Nytt och nyttigt

Nytt på Ikea är dessa hyllor, "Klang". De är i borstad aluminium med sarg, och Distresserna passar som gjutna i dem! Så skönt det ska bli att inte rota i staplarna med dynor... På bilden är det två hyllor som satts ihop, modul för skarvning medföljer.
73758-373758-4

Kortare dagar?

Så konstigt det är - ju äldre man blir desto kortare blir dagarna. Jag tycker att jag gnetar på så gott jag kan och i hyfsad takt, men ändå når jag inte ända fram! I slutet av dagen är det ändå så mycket jag inte har hunnit med. Underligt, när vi bara är två vuxna i hushållet. När barnen var små hann jag ju så mycket mer! Dessutom sydde jag, handarbetade, bakade, syltade och saftade, gjorde långkok, umgicks med vänner, motionerade. Nu gör jag ju inte bråkdelen av detta...
Har en fundering - blev dagarna kortare när internet flyttade in hos oss? Inte för att jag sitter och surfar mycket, jag arbetar hemifrån vid datorn och jag söker information och besöker
Stämpelsnack - det är det. Eller blev dagarna kortare för att jag inte har fattat att jag blivit lite äldre och är segare - allt tar längre tid?
Tittar ner och begrundar...
73758-2
Dekormålning i ett tak utanför restaurangen på Hallstaberget!

I denna sena kväll...

... har jag skaffat mig en blogg! Jag som aldrig... absolut inte... Nää! Nåja, vi får väl se hur det blir med ambitionen! Ibland saknar jag att skriva ned intryck och funderingar, sånt som kanske inte direkt platsar i ett mail till någon. Då kanske jag är glad att jag har en blogg? ;o)

Innan jag tog detta långa steg till bloggen, njöt jag av några timmar i min "verkstad". Har ju inte varit där på flera dagar! Själen måste få sitt.. Smakprov:

Attitude

Det var allt för nu - behöver lite sömn...