En fin utmärkelse!

Tack, Chruss, för utmärkelsen! Suger åt mig allt beröm, det är bra för självkänslan!

image201

Jag vill skicka awarden vidare till dessa personer, onämnd ordning:

Karin - som ständigt söker nytt och vill utvecklas!
Hanne "Kreativ" - som gör så makalöst fina kort!
Agneta - som testar och fixar och får till det ideligen!
Karin Jönsson - som varierar sig i skapandet!
Netha - som är oändligt kreativ!
Peterlina - som gör enkla och rena lo:s!
Lisbeth -som tar härliga foton och komponerar lo:s så fint!
Lena - som får kort med söta motiv att se fräcka ut!
Ingrid - som gör så fina stampscapes-kort!
Louise - som fortsätter att utvecklas!

Tack för all inspiration, både från er och från alla andra där ute som jag hälsar på virtuellt!

Kristallen den fina

Snart är vi där... Frosten nyper till då och då, men de där riktiga kristallerna har vi inte sett än. Här kommer en försmak!

image200

En bevingad varelse

Så otroligt vackra sländor kom strax innan skymningen och landade gärna en stund på ens axel eller huvud. Gott om tid att fotografera och titta på dem!

image199

En livsnjutare!

Totalt avspänd, i djup sömn och i solvärmen fann jag denna katt! Den låg utanför ett sjukhus i Meulaboh, Indonesien. En av de individer som inte drabbades av flodvågen - i övrigt var där få hundar och katter, många hade omkommit.

image198

Sällsynt vacker...

...är en vit orkidé! Jag har reducerat mängden krukväxter här hemma men några vackra växter vill jag ha.


Ingalunda gård

Har ni varit där? Vär värt ett besök, fantastiskt fint hantverk och härlig avkopplande miljö. Ligger här. Några foton från juni i år, när jag var där med vänner.

image191

                                                  
Fågel i gunga ored.           Och lätt manip.                   Bara rött kvar

Present

En av alla fina presenter på födelsedagen var denna - en tavla från Carin A. Hon har en otrolig känsla för bilder och färger!

image189

Nytt i köket

Kunde inte motstå den här härliga skålen i går... Den rymmer 2 l och är precis lagom att vispa sockerkaka i! Härliga linjer och skön att ta i. Design Sigvard Bernadotte. Och - jo, jag kastade bort min gamla repiga plastskål!

image188

Bloggfunderingar

Som jag har funderat... Hur ska jag göra? Jag är nog inte en bloggare, vilket jag misstänkt hela tiden. Men jag ville prova i alla fall. En god bloggare uppdaterar mycket mer frekvent än jag gör, och skriver intressanta och tankeväckande inlägg! Som folk läser och kommenterar. Själv har jag inte mer än kvidit fram några enstaka meningar och knappast några ögonbrynshöjare. Jag har framgångsrikt (tack ni läsare...) skrivit om Toaletter jag besökt och lagt ut en del kort jag gjort till beskådande. Men, det gör jag ju ändå i mitt galleri... Så varför ska jag ha en blogg till det? Efter funderingar hit och dit tänkte jag att jag lägger ner bloggen, den är ändå ingen större hit. Men sen tänkte jag att kanske jag skulle ägna den åt ett intresse som stått åt sidan länge - foto? Jag gillar ju att fotografera och sedan fixa och trixa med fotona i Photoshop. Så - bloggen får leva vidare, och då och då kommer ett foto att landa här. Sen får jag väl se på statistiken vart det bär, om det inte alls bär sig så att säga. Då lägger jag ner! För man ska alltid tänka "för vems skull gör jag detta", och jag gör inget som inte ger nån feedback alls! Edit: med detta menar jag att jag får veta att jag kan inspirera och ge lust och glädje till andra! Inte att jag vill samla beröm...
När jag får kommentarer som "Jag blir så otroligt inspirerad av att titta på hur du lägger bilder " så blir jag glad! Det ger mig kraft och inspiration att gå vidare, och det är nog den kommentaren som fick mig att komma igång och fundera på hur jag nu vill ha det med bloggen. Så tack för den!

Mina stämplade och scrappade alster kommer att finnas i
mitt galleri som förut.

Hoppas jag fortfarande får behålla några besökare här. På förhand tack i så fall! Väl mött!

Taggad

Av Karin...  Min uppgift är att berätta sju hemligheter, ovanliga eller oväntade egenskaper eller annat jag vill dela med mig av och sedan skicka vidare stafettpinnen till ytterligare sju personer. Så många tror jag dessvärre inte det blir jag skickar vidare till...

Nu ska vi se - jag undrar om jag har några hemligheter? I så fall får de förbli hemligheter, för sen har jag ju inga? Och detta med egenskaperna borde väl någon annan som känner mig hellre få uttala sig om. Men jag ska se vad jag kan skrapa ihop:

1. Jag går tillbaka många år i tiden: I gymnasiet gick jag språklig gren, och matte var ämnet jag var sämst i. Fick BC i slutbetyg - alltså inte godkänt. När jag fortsatte några år senare och gick i Handelsskolan var bokföring och handelsräkning några av mina starkaste ämnen och jag gick ut med otroligt bra betyg! Hur kan det komma sig har jag funderat på - kan det ha varit jag som behövde utveckla vissa vrår i min hjärna, eller kan det möjligtvis ha varit så att jag hade mycket usla lärare under min tidigare skoltid???

2. I och med ovanstående har jag nu avslöjat en dams hemlighet - åldern. Jag har många år på nacken, ser man ju tydligt när man läser om det betygssystem som rådde när jag gick i skolan!

3. En färdighet som inte verkar vara så vanlig är att jag kan använda både vänster och höger hand till väldigt mycket! Jag skriver med höger, men i övrigt är jag inte utpräglat högerhänt.

4. Jag vill ogärna simma på djupt vatten, och dyker definitivt inte! Men - vi har haft segelbåt i många år, och då har jag inte ägnat en tanke på min ovilja mot djupdykningar!

5.Jag är så höjdrädd att jag inte kan gå upp på vårt vindsutrymme, som man bara når med en hög stege från utsidan av huset. Ja, upp kommer jag nog, men ner... nä. Däremot har jag varit uppe i Empire State Building utan problem, och jag har flugit med helikopter över översvämmade områden efter flodvågskatastrofen - utan dörr att stänga om mig! Inga problem, inte ens när helikoptern lutade vid svängning.

6.Jag blir panikslagen om du lägger en mask i min hand. Men jag har inget emot att klappa en orm eller att hålla i den!

7. Upplevelser utöver det som räknas som "normalt" är inget ovanligt för mig, "varsel", drömmar och starka känslor om vad som ska hända etc. Jag har respekt för detta...

Då skickar jag stafettpinnen vidare till:
Sussilull, Louise, Agneta, Chruss, Gunvor, Eva.
Den av er som inte alls vill snappa åt sig pinnen och avstår tycker jag lika bra om i fortsättningen ändå! Den som vill ta pinnen ser jag fram emot att få veta mer om!