Ännu en fredag!

Jag tycks koncentrera mig på fredagar... Nu har jag märkt det själv! Undrar hur många som har märkt det före mig? Jaja, så är det bara - bästa dagen, som sagt.
Denna fredag började jag med att fotografera den fantastiska orkidén jag fick i måndags... Det är väl förunderligt så vackra de är! Nu i kvällningen tittar jag på fotona, skriver ut just det här, och använder till scrapping.


Och som ett vårdtecken...

...giver jag dig denna ring. De här vigselringarna var min mammas, 1942 gifte mina föräldrar sig.
Nu kom de i min ägo, och jag tyckte de var så vackra - höga och smala i modellen, inte välvda som annars är vanligt. Jag lät löda ihop dem och sätta in en platta i vitt guld för att kunna göra dem i min storlek. Förr var det vanligt med 23k guld, och eftersom det inte går att blanda med 18k så fick det bli vitt guld i plattan. Jag är glad över att kunna använda den!

image206

Åldrande...

Kan man åldras med behag? Ja, se bara... Detta är min svärmor, till vänster 21 år och till höger 86 år. Ungdom i all ära, med slät hy och blankt hår. Men vitt hår och rynkor är också vackert! Ser man på blicken, så är den lika pigg, nyfiken och livsbejakande!

image205


Glöggtider

Nu närmar sig glöggtiden, och det finns en del nya sorter att prova. Jag köpte glitterglögg (!) att ge bort, slog in den i en trekant papper och dekorerade med en tag. Lite pärlor och röd wire att fästa tagen med kring flaskhalsen.

image204

Tiden...

Tiden rinner som ett vattenfall... Jag varken hinner eller orkar det jag vill! Någon som känner igen sig? Kan inte förstå att vi redan är inne i senare delen av november månad. Bloggen - ouppdaterad. Sommargardinerna - onedtagna. Utvecklingssamtal - ogjort. Finns många o-ord! Men det är bara att räta på sig och gå vidare! Det är i alla fall fredag, min favoritdag!

image203

Sommarfönster

Utanför i tidig morgontimma är marken täckt av ett tjockt lager frost. I går regn - i dag halka. Broddar fram!
Därför vill jag minnas ett sommarfönster, med blommande pelargoner. Om sisådär sju månader är det ett år sedan bilden togs...

image202