Ett rent elände?

Alltså - jag trodde ju att jag hade ganska rent i köket efter två täta "moppningar" med den nyinköpta miljötrasemoppen! Jag såg ju hur golven blänkte och hur lorten hamnade i skurvattnet...
Men, sen kom den ångmopp från Tvins som jag beställt, och ställde allt på kant! Jag drog på ett av engångsöverdragen och ångmoppade i köket, och skulle sedan ta av överdraget för att vrida ur det lite innan jag fortsatte. Men hjälp! Kolla här!

Före och efter...
Egentligen skulle jag väl inte alls visa detta...
Nåja, jag drog i stället på det tvättbara överdraget i miljötrasestuk, och fortsatte städa. Och oj, vad det behövde tvättas sen, det överdraget!
Kan väl inte annat än vara nöjd med moppen...

Hujedanemej...

När jag i morse skulle byta om för att vara i bättre skick än under resan, som företogs i sunkiga träningsbrallor med utgånget bäst-före-datum, så fick jag en ordentlig överraskning. Jag hade glömt att ta med mina jeans! F-n och #%&°?. Hur kunde det hända? Men så var det, och antingen skulle jag gilla läget eller köpa mig ett par nya jeans eller andra byxor. Jag vet, att det inte är gjort bara-så-där, så jag bestämde mig inte utan ångest att jag ändå skulle försöka.

Ok - först i Valbo Köpcentrum. Här finns ett utbud som begränsar sig till de vanliga klädkedjorna, och där brukar jag inte hitta några benkläder... Men, jag försökte verkligen! När jag provat i ett antal butiker så kom jag till en där skyltarna ropade till mig: Here is your last chance! Förstår ni? Självklart tog jag det som ett tecken! Att nu skulle jag ju hitta ett par brallor som inte heller skulle kosta skjortan! Men - icke. Jag gick därifrån tomhänt.
För att sen hitta en butik som skulle upphöra, och där allt såldes med 50% rabatt. Vilket jag tog som ännu ett tecken, för självklart var det ju meningen att jag inte skulle köpa några byxor innan jag kom till denna butik? Efter att ha provat 8 par befann jag mig i en underlig sinnesstämning. Var låg felet? Hos byxornas designer? Hos modetrenden? Eller - ve och fasa - är min kropp extremt udda? Somliga byxor kunde jag inte få upp över låren, andra kunde jag inte knäppa igen. Det enda par jag kunde knäppa var ett par som å andra sidan behövde läggas upp ca 15 cm... 

Ok, jag är inte den jag en gång var. Men jag är heller inte i det läget att jag måste gå till avdelning Big Is Beautiful eller liknande...

Nu hade jag i alla fall slutat se efter tecken. Humöret var inte på topp. Maken, som är förstående, förstod att han bistod mig genom att gå med på en tripp till Gävle centrum när vi återvänt till campingen.
Och där - i den andra butiken jag gick in i - fann jag mina jeans! Ett par mjuka och sköna, som nådde upp till min midja (jo, jag har faktiskt en sån!) och som var lagom långa i benen. Och just den dagen var det 20% på allt i butiken... 

Lugnet lägrar sig i husvagnen. Morgondagen är räddad. Någon som ser att jag har nya jeans?

1:a maj

En dag som började med regn... Ska det vara så? Nåja, i går var det desto bättre, slösande sol och varmt, och vi var nere på stranden här i Malnbaden utanför Hudiksvall. Njöt... Nu är våren kommen! 

Tänkte ladda upp några foton också, men si det vill inte macen göra! Inte på det vanliga viset och något annat vis känner jag inte till. Men jag får komplettera senare. Nu ska vi snart bryta lägret och dra iväg mot Gävle. Inte så långt att åka, och det är bra. Avkopplande och i maklig takt, precis det vi behöver!

Edit - några foton!