Åren går!

Ja, åren går, och ibland fyller man år... Vissa år jämnare än andra. Nu har jag just gjort det, och haft det väldigt trivsamt och bra - inget större ståhej! Men det lär visst komma mera, har jag hört... Så vad lönar det sig att man flyr fältet egentligen?
Tårta på "dagen", som firades i Stockholm hos nära och kära:

image186

Och sedan bar det av norrut, till björkarnas stad - Umeå. Där stod björkarna i flammande höstfärger, otroligt vackert och fint i strålande sol! Utsikt från ett härligt rum med snedtak:

image187

Ja, vi såg förstås mycket mer av älven,  men själva huset var så vackert att det fick rymmas mer på bild än älven!

Mink på väg!

I dag, på väg hem, sprang en mink över vägen - vi missade den som tur var! Har aldrig förr sett en sådan i vilt tillstånd. Jag var också tvungen att googla på minkbilder för att vara säker på min sak... Då stötte jag på denna:

image185
Undrar om det hade räckt med en mink till den? Hmm...
Bilden är lånad
härifrån

Scrappad chokladkaka

Denna chokladkaka följer med kortet med fröpåsen... Lite höstigare variant på stämpelmotivet!

image184

Kort gjort...

Ett kort till en som har en örtagård... Fröpåsen är fylld med doftande oregano.

image183

En glad pippi!

En stolt och glad fågel som har tagit sin första flygtur i dag! Det är lite läskigt att flaxa ut i den stora världen utanför (ett rum på 12 kvm) och med vingar som man inte har använt förut på det sättet!
En annan kul grej - tydligen är detta ingen hane utan en hona, enligt kännare! Vad ska den då heta, nyss var det Frasse, nu får det bli - Fransa!

image182

Fredag igen...

Veckorna går fort. Denna vecka har inte orken funnits till något skapande, men kanske i helgen att det kan bli något! Den rare lille Frasse tar också lite tid, måste ju träna honom att bli van vid händer! I går satt han och åt frön och putsade fjädrarna i min hand, han satt lite drygt en kvart! Sedan tackade jag för mig, för jag satt så obekvämt! Det kändes härligt att han hade sånt förtroende för mig och kunde sitta så länge.


Ur barnamun...

Det luktar parfym i hallen när N. ska gå hem från dagis. Han undrar - vad är det som luktar? Det är parfym, säger pappan. Det är nog någon tant som gått förbi här och som har parfym på sig. Hon vill lukta gott. - Jaha, säger N, jag trodde det var avgaser...

Vilken tur att inte tanten hörde! Eller så hade hon förstått att kanske spruta på sig lite mindre go´lukt nästa gång...

image180

Augustimåne

Nu skriver vi september, men för två veckor sedan var månen röd och rund och jag försökte fånga den på bild. Nog ser man väl gubben i månen!?

image174

        

Tredje fotot från vänster - där kan man undra om det är ett plommon som hänger på himlen!

Vänskapsbröd

Ett bröd som doftar förföriskt! Inuti finns lingon, russin tranbär, olika frön mm. Det ska min kompis få när hon fyller år i morgon! Hon önskar sig inga prylar, så hon får brödet och annat ätbart... Jag gjorde en "gördel" till brödet, tyvärr täcker den flätan som går tvärs över brödet.

image172

image173

Fågelbad

Ingenting för Frasse kanske, men för fåglarna ute! Det här fågelbadet har grannen gjutit av ett rabarberblad. Det blev så fint! Måste prova...

image171

Blåbärstema

På jobbet ska vi ha tema blåbär några veckor framöver. Har gjort en skylt som ska hänga ovanför veckoplaneringen! Var jag jobbar? Ja, inte på kontor i alla fall...

image170

Frasse!

Min nya sambo Frasse är här... En fin liten undulatunge! En trevlig bekantskap och ny erfarenhet för mig som inte haft fåglar förr. Det blir inte "för livet", utan när den är handtam så flyttar den tvärs över gatan... Men vi får ju ses ibland sedan!

image169

Uppdaterat

Nu har jag uppdaterat Galleri Elwa! Direktlänk från startsidan. Där finns kort och annat att titta på!
Välkomna...
image168