För utstansat!

Två små kuvert till förvaring av utstansade blommor! Vilka som finns i syns på dekorationen på kuvertet...

image97

Snart är det dags...

Nu är det bara några veckor kvar innan studenterna kläcks! Härlig tid i livet...

image96

Mässan i Gävle

Tack för en trevlig mässa! Jätteroligt att kunna komma dit, och få träffa så många kända ansikten! Kul också att få träffa många irl, av de användarnamn man känner igen från olika forum! Här följer foton från mässan, om du finns med och inte alls vill det, hör av dig till mig!

   
  
  
    
  


Myntkuvert

Skapande igen i husvagnen! Har gjort två små myntkuvert som man kan ha små saker i, eller använda till kort/scrapping. Det passar också fint att stoppa i ett ATC! Enkelt att göra, och man kan använda överblivet material...

        
Framsidor                         Baksisdor

I nöd och lust

Brudparet Johansson här på bild, får ståta som omslag till kortet som brudparet H snart ska få... Inuti Khalil Gibrans vers om kärleken, namn på de som uppvaktar, samt en ficka för ett presentkort. På insidan finns också datum för bröllopet samt stämpeln "Att älska dig för den du är". Stämplarna från Inkywings och Rhona Farrer. Någonstans på vägen i scannern ser jag att färgerna inte är sig lika, de är något dovare i verkligheten!

image72

Resultat av spillbitarna

Här några ex av det jag gjorde av spillbitarna. Vi är hemkomna, avslappnade och utvilade, och ser fram emot nästa tur! Förhoppningsvis blir den redan på onsdag, med sikte på Valbo och fukttest av vagnen och så stämpelmässan i Gävle...

  Tre små kort gjorda med remsor av olika material/vitheter. En enkel stämpel över allt - Rhona Farrer

   Grattis till Karin på jobbet! Den lilla väskan går att öppna, är gjord av en tag. Tips från Scrappiz!

   Skepp ohoj...

  Higlight med bankad ölkapsyl, motivet limmat och täckt med Diamond Glaze

Skapande verkstad

Jag har utmanat mig själv att göra nåt av alla spillbitar och udda saker, och så här i husvagnen där jag har begränsat med material och möjligheter är det särskilt utmanande. Det har blivit några små kort, som jag visar om någon dag.
I övrigt har vi det så bra, så bra... Det är så otroligt skönt att vara begränsad, att inte kunna sno runt och göra sånt man "borde" göra! Bara ha det skönt och koppla av. Tänk att sova över åtta timmar utan att gå upp på natten! Det har jag gjort i natt...

Campingliv!

Den här helgen är det äntligen premiär för ny säsong med husvagnen! Kallt, ja. Men här inne är det varmt! Och det är så vackert utanför fönstren... Avkoppling - här finns inga fönster att putsa och ingen tvätt att hänga etc. Självklart är stämpelgrejorna med, väskan från Clas O rymmer mycket! Ska snart lägga mig och läsa - ny bok i läsecirkeln från Akademibokhandeln - Edward Finnigans upprättelse. Sköna fredag!

image67

Söt slummer

Vi väntar en ny liten släkting snart. Jag går och inbillar mig att det blir en flicka, så jag har förberett mig för gratulationen med detta kort! Så snopet om jag får göra ett i blått också...

Blommorna utskurna med Silhouetten.

image65

Shop until you drop?

Jag hörde ett intressant program på radion som handlade om en bok, utgiven av en kvinna - Judith Levine -  som fick idén till boken när hon var ute och julhandlade. Plötsligt brast handtaget till hennes stora shoppingkasse, och hennes inhandlade julklappar hamnade i en pöl... Hon blev stående och tänkte till - vad håller jag på med? Är de här sakerna något som verkligen blir välkomna? Skulle jag själv vilja ha dem?
Genom hennes huvud flöt många tankar under kort tid, och hon bestämde sig för att förändra sin inställning till konsumtionssamhället. Hon var en person som ofta och gärna shoppade. Nu beslöt hon att skriva en bok som handlade om antishopping - hon skulle inte köpa något alls under ett helt år!
Hennes man var med på noterna, och nyårsafton var deadline. Några timmar innan tolvslaget satt de och tittade i en postorderkatalog. De hittade en prydnadsfigur som de kände för, men insåg att det vore dumt att handla så där i sista momangen innan deadline... Men - maken (tänk att det var han...) gick online och såg att där fanns ett ex kvar och han beställde det! Nästa dag började deras avhållsamhet - ingen shopping - och det gick utan alltför stora problem i ett år. Detta har nu gett författaren en helt annan inställning till shopping än tidigare, hon har lättare att förhålla sig sundare till behov och önskningar. Jag tycker det låter intressant! Tror att det ligger mycket i det, att avstå helt för att verkligen inse att det fungerar att inte ge efter för minsta möjliga motstånd... Vad säger ni, scrap- och stämpelberoende? Här finns mycket att lära, eller hur? Vi vill ju gärna tro att vi behöver det vi ser på senaste nytt på scrapsidorna... Jag tror jag måste läsa den här boken!

Här lite mer fakta

Musik är glädje

Ett kort tillägnat en musiker, som ju vet att musik är glädje!

image64

Och tillsammans igen...

Två systrar, tillsammans igen. Här i pusselform, med gröna toner - swirl från Rhona Farrer, stämpel "Systrar" från Inkywings. Stämplad med StazOn på cutout från Silhouetten. Texten från Inkywings, och pusselbiten dekorerad med embossingpulver och pärlor.

image63

Systrar

En pinfärsk stämpel från Inkywings! Systrar heter den, och det är min mamma och min moster som är modeller. Tid var beställd hos fotografen. Mamma passade på att klippa håret på höger sida, ända upp över örat. Därför måste systrarna Andersson luta huvudena ihop och försöka se bekväma ut... Antar att det var svårt, för de hade nog fått lite bassning först!
Jag har täckt motivet med ett OH-papper, med utskriven text från datorn. Känner att jag kommer att vilja använda denna stämpel ofta - den är rar och kan passa till mycket.

image62

Sjung om studentens lyckliga dar...

Knappt har vi sjungit Vintern ra så får vi ta ton igen och sjunga med lyckliga studenter! Jag uppvaktar en student med detta kort, mössa utskuren med Silhouetten och kortet stämplat med bård från Panduro, text från hÄnglar och Inkywings. Mössan sitter på distanstejp för att sticka ut lite!

image61