Väsk-kort

Här några väskkort som jag gjort klara i dag. Jag har valt att inte alls använda mönstrat papper på dessa, utan i stället stämplat på dem.

Handväskor

Alla hjärtans dag

Snart, mycket snart har vi alla hjärtans dag här igen... Dags att börja tänka på nära och kära som man vill glädja med ett kort, en present eller en handling!

love

Nytt utseende!

Efter lite tankemöda så har jag uppdaterat bloggen med egna färger och egen banner! Kul med lite eget stuk på det hela!
Fler och fler blir vi som skaffar en blogg, undrar hur många aktiva bloggare det egentligen finns nu?! "Kan inte räkna dem alla"!

Alltid anträffbar?

Jag hör inte till dem som är mobilberoende. Jag använder den inte varje dag, även om den är på - och många gånger kan jag faktiskt glömma den hemma eller låta den ligga kvar i fickan eller väskan, så om den ringer så hör jag den inte... Och så laddar den förstås ur! Låter säkert helt obegripligt för de flesta, och en del kanske undrar över varför jag överhuvudtaget har en mobil!

Men så här är det: jag tycker det är en fantastisk uppfinning som gjort livet mycket lättare och tryggare. Blir bussen sen kan man ringa och berätta det. Kommer man ifrån varann på stan kan man ringa och stämma av. Och sms:a, om man inte kan nå personen just då. Finns förstås många andra tillfällen när en mobiltelefon är helt oskattbar!

Jag kan dock inte förstå att jag blir uppringd på min mobil när jag angett att jag finns hemma den och den förmiddagen! Varför ringer man då inte till mitt hemnummer? När den som ringer själv sitter vid en vanlig telefon dessutom! För jag hinner svara om telefonen ringer här hemma, ringer mobilen så ligger ju den där i väskan och jag hinner inte dit förrän uppringaren lagt på! Inte bara privatpersoner gör så här, det gör även människor som ringer från sina arbetsplatser. Så mycket pengar det skulle kunna sparas in på privata företag och statliga eller kommunala arbetsplatser! När man inte betalar själv så gör det ju inte ont... Och man behöver inte heller göra samtalen korta...

Är detta något jag måste vänja mig vid - att ha mobilen liggande bredvid den trådlösa telefonen här hemma? Är jag en bakåtsträvare som tycker som jag gör?
Bruk - inte missbruk - ska det va´av mobiltelefoner! :-)

Utmaning

En utmaning från Karin - antagen!

73758-47

Kriterierna:
Valfri färg - jag valde blå
två olika tekniker - alkoinkat overheadark och embossing
en dekoration av plast och en av metall - overheadarket=plast, bradsen=metall
band - blått bandgarn
två stämplar + valfri text - napp (C. Ohlsson), vagnar (Inkywings) och Lyckönskningar (Inkywings)
hm, något mer... jo tema: Kontrast - svart/vitt utgör kontrasten

Fortsatt resist...

Testa och testa, eller ska man kalla det för klotterstadium? Jag har fortsatt med resisttekniken, och använt mig av stämpeln kyrkfönster från Inkywings. Målade allt med vaxkritor, och rollade över med flera olika regnbågsdynor. Torkade av med papper, och sedan målade jag över ett lager med Iridecent medium för akvarellfärger. Det ger ett tunt glittrigt skikt. När det torkat, målade jag en gång med Cracle Accent och när det lagret torkat en slutfinish med Diamond glaze. Resultatet blev rätt likt vanligt glas!

73758-45   73758-46Närbild

Nej se det snöar...

Så kom den då, snön. Och i väldig mängd under kort tid. Blåst har det gjort hela dagen och drivit upp snön i formationer. Speciellt framför entrén...

73758-44

73758-43

73758-42

Vaxkrita som "resist"

Här två kort som jag gjort med tekniken vaxkrita som resist. Vit krita på underlaget, braya på med - i detta fall - regnbågsdyna. Torka med trasa så kritan kommer fram. Stämpla motivet med vattenfast dyna.
Den i gröna toner missade jag läget på stämpeln, det vita kom lite vid sidan av. Men det gör inte så mycket! Den andra blev desto bättre.


73758-41

73758-40

Materialutmaning...

...från Karin!  "Använd en kapsyl!" Så här ser mitt bidrag ut.

73758-39

Stämpel från norska Ett Trykk, stämplat med olivgrön StazOn. Färglagd med distresser. Vingarna övermålade med glittrigt akvarellmedium. Bilden i kapsylen är från Art E-zine och över den ligger ett lager med Dimensional magic. Bakgrundspapper som är stämplat med Paper Artsy textstämpel och gnuggat med olika toner av Fluid chalks. Texten cap art är stämplad med clearstamps och ett a från Hero arts.

Nakna jungfrun - inte att leka med!

Denna varma höst har gjort att Tidlösan (Nakna jungfrun) blommar igen ute i rabatten... I våras kom det blad som sedan vissnade ned. Sedan är det meningen att man ska gräva upp löken och se den blomma under hösten, men det kom inte jag ihåg att göra. En liten rosa krokusliknande blomma har blommat ända till strax före nyår!

73758-38

Men den är inte att leka med - otroligt giftig är den! Lär finnas förvildad också, men säkert inte här i norr. Giftet är en alkaloid:


alkaloider
är basiska, kvävehaltiga kolväten från växter. De har ofta kraftig medicinsk effekt på djur eller människa. Bland alkaloiderna återfinns många av våra viktiga läkemedel men även kraftiga gifter och narkotiska ämnen. Exempel på alkaloider är
atropin, kinin, kolchicin, morfin, nikotin och stryknin.

Uppgiften hämtad från http://www.linnaeus.uu.se/online/lakemedel/kemklass.html#alkaloid