Lilla julafton!

Ja, nästan så var det i dag, när jag kunde åka till Bussgods och hämta ut paketet med Bind-it-all! Men jag har inte hunnit mer än klappa på den och vrida och vända, "klåfingra" lite. Detta får bli ett projekt till helgen då jag förhoppningsvis känner mig lite piggare än nu (j-a förkylning...)
Måste ju ändå föreviga ögonblicket...

image166

Och - i nästa ögonblick föll ögonen på det som låg alldeles intill på bordet!

image167

Nästan som en fråga direkt där och då... Ja visst, svarade jag och måste fota boken också... Den är tänkvärd och bra, kan rekommendera den!

"Taggkortet"

Här är kortet jag skickade efter taggningen av Louise! Det skickade jag till Sussilull, för att hon är så sprudlande produktiv och nyfiken att testa tekniker! Eftersom hon har fått det nu så visar jag det här...

image165

Taggad

- av Louise!

image164

Jag vet vem jag ska skicka kort till, och taggar nu
Karin och Mia_Malmö på Stämpelsnack!
De ska också skicka kort, till någon som de tycker om, vill uppmuntra eller så där "bara för att"!
Och - inom sju dagar ska kortet vara skickat!

Provat en ny teknik

Roligt, men man lämnar sina fingeravtryck efter sig och får lov att polera sitt kort när det är klart!
Här på Splitcoast Technique Tutorial hittar ni tekniken, och det är lätt, snabbt och blir ovanliga kort!
Jag har använt StazOn på Clas O:s transparanta omslagsark. De gick även att biga, och jag tyckte det känns mer gediget än ett vanligt OH.

image162

image163

Säg inget...

Schh... Säg inget, inte till nån! Men jag har dålig karaktär. Jag skulle inte, och ändå har jag... beställt en Bind it all. Fyller ju snart år, ursäktar jag mig med. Har inte köpt några kläder alls i sommar fortsätter jag argumenteringen. Går nästan aldrig på krogen... Inga barn hemma som får svälta... Ja ja, det räcker! Jag får köpa en!
Gläds med mig!

Förra veckan gjorde jag en liten minibok med taggar i, de är stämplade och med visdomsord på. Inget färdigt bakgrundspapper är använt, jag har bara stämplat och kladdat med distress, chalks och Moon glow spray. De ljusare mellansidorna är tänkta att skriva på. Ett "bara-för-att-kort".
Men så var det detta med inbindningen - i brist på annat använde jag plastspiral. Inte särskilt matchande!

image158

image159

image160

image161


Med sällan använt material!

Jag använder sällan öljetter, det har jag nog berättat. Men, det finns något jag ännu mer sällan använder (blev det där rätt?) och det är vellum! Här har jag riktigt ansträngt mig, både öljetter och vellum finns med, samt en bit kopparfolie från gömmorna. Enligt maken används den egentligen till att skärma kabel med, men jag tycker den gör sig bättre så här! Bakgrunden är faux mother of pearl.

image157

Mer skapande verksamhet

Jag har gjort klar en canvas, mitt första försök i den vägen. har använt distresser, StazOn och fluid chalk till bakgrunden och stämplingen. Det blev alldeles för starka färger till bakgrunden först så jag strök på vit akrylfärg utspädd med vatten för att dämpa. Upptäckte sedan att stämplingen fungerade bättre när man inte använde akrylklossar. Bättre att ta stämpeln i handen och pressa! Inte ens när jag la stämpeln "på rygg" och canvasen ovanpå blev det ok. Har embossat lite, därav det blanka. sidorna målade jag med vit akrylfärg först, sedan medium för krakelering, och så guldakrylfärg. Tyvärr var den färgen lite för gammal och tjock, så det blev inte helt som jag tänkt mig!

image156

Halsont och kreativitet

Det ena förtar inte det andra, ska jag säga... I dag är jag helt mörbultad i kroppen av nån slags virus, har sovit en hel del och det känns som om det kanske är på väg åt rätt håll. I alla fall har jag inte lika ont i halsen nu.
Korta stunder har jag stått i min verkstad, och här är ett resultat - ett hÄnglakort. Ser fram emot att snart kommer nästa paket!
image155

Scrappat

Inte så ofta, men ibland händer det - jag scrappar! Tyckte den här bilden på H och hennes smältande glass var så härlig... Jag stämplade en bakgrund med skumstämplar i färger som går igen i baddräkten. Silhouetten var villig att hjälpa mig med titeln och glassdropparna. Men inte så villig först att skära ut flip-flopsen -  det blev bara flop!

image153  


Faux postage

Nu äntligen har jag gjort fler falska frimärken, efter inspiration från flera håll! Här är mitt resultat:

image152

Jul...

Jul i augusti... Nej, kanske lite tidigt! Men jag vet att flera har börjat med sina julkort! Det har inte jag, men när jag hittade den lilla pingvinen in en låda, så tyckte jag att den inbjöd till ett julaktigt kort! Känns pingvinen igen? Den var med i det stora stämpelkitet från Liedl som fanns för länge sen... Granen är en skumstämpel som följde med en stämpeltidning.

image154


Split negative

En teknik som Chruss uppmärksammade på Stämpelsnack, mer att läsa finns via denna länk. Så här blev mina försök!

     

Liten stol

Den här lilla stolen tillverkade min morfar någon gång på 20-talet. Han gjorde två stycken, och ett litet bord, som laserades i brunt. Efter mycken användning så gick den ena stolen sönder och limmades, spacklades och målades gul. När det var? På 70-talet förstås! Ni som minns - gult, orange, grönt, brunt skulle det vara.
Nu har jag tvättat, spacklat, slipat och målat den lilla stolen vit, och stämplat på den! Det är ju så, att det som inte rör sig tillräckligt fort riskerar att bli stämplat på! Eftersom stolen en gång för länge sedan användes av systrarna Andersson, så passar det väl bra att de fick pryda ryggstödet!

image147

Till en vän

Till en vän som behöver uppmuntran just nu gjorde jag den här lilla affirmationsboken. Så lägligt litet format - jag blev av med lite spill också! Den har sex sidor och är bunden med plastspiral, i brist på annat och snyggare... Vad tänker jag på då? Jo titta här

Här framsidan på boken och ett smakprov ur insidan

              

Pyssel i arla morgonstund och om kvällningen

Av lite småbitar blev det två minikort, här ett av dem...

image144

LO

I dag, lördag, har jag också gjort klar en LO. Jag är ingen van scrappare, och känner mig väldigt osäker... Fotot var jag nöjd med och ville framhäva, därav en enfärgad bakgrund. Och jag är ju ingen överdriven användare av dekor. Ni som tittar och har mer erfarenhet, ge mig kritik! Vad kunde jag ha tänkt på? Räcker det eller skulle jag ha haft mer dekor? Placering av foto? Jag vet ju att man alltid scrappar för sin egen skull, och ingenting är "fel", men det behövs konstruktiv kritik för att kunna utvecklas!


Sillen och jag i dag

Jag gjorde en egen gsd-fil för Silhouetten med utgångspunkt från ett vanligt foto. En hel del pyssel att göra det - men det blev bra! Sedan gjorde jag ett kort med bara en enda stämpel "Njut!" I övrigt bara Sill-saker och så en tillklippt remsa som jag körde i dymon och färgade in sedan.

                               
Ursprungsbild                             Sill-pill


Nytt skapande

Två alster av några sen sist:

image138

image139

Och nu - ber jag er som tittar: skriv ett ord i kommentar!
Ser att många är inne och tar del av ord och bild, men väldigt få ger något livstecken ifrån sig! Att ni gör det, ger feedback till mig att lämna ut mer... Så - skriv en kommentar!